Episode 1

Mesimi 1 #anglisht

Posted by Fjalor Anglisht Shqip on Tuesday, 30 May 2017


Three plus one Tre plus një
This is my house Kjo është shtëpia ime.
It’s not big and it’s not small. Nuk është e madhe dhe nuk është e vogël.
But I like it. Por mua më pëlqen.
Three people live here. Tre njerëz jetojnë këtu.
This is Matt. Ky është Mati
This is David. Ky është Davidi.
Hello. My name’s David. Përshëndetje. Emri im është David.
And that’s me. Dhe kjo jam unë.
Hi, Helen. Përshëndetje, Helena.
Pleased to meet you. Gëzohem që u njohëm.
So, there are three people. Pra, jemi tre veta.
But there are four bedrooms. Por janë katër dhoma.
So today is interview day. Pra, sot është dita e intervistës.
What’s your job? Çfarë punë bëni?
I’m a jazz musician. Jam muzikant xhazi.
Really? What do you play? Me të vërtetë? Çfarë luani?
The drums. Bateri. (xhez)
But he’s very quiet … and friendly. Por ai është shumë i qetë … dhe miqësor.
No dogs? Jo qen?
Sorry. Më vjen keq.
150 pound a month? Great! 150 paund në muaj! Pikë fare!
Er, no. Em, jo.
150 pound a week. 150 paund në javë.
Sorry. Më vjen keq.
Where are you from? Nga je?
Edinburgh. But my job’s in Oxford. Nga Edinburgu. Por puna ime është në Oksford.
Good. Mirë

This is a nice house. Shtëpi e këndshme.
Thanks. We’re happy here. Faleminderit. Jemi të lumtur këtu.
OK? OK?
OK, Anne… OK. Anë…
Cigarette? Cigare?
I don’t smoke. We don’t smoke, do we? Unë nuk pi duhan. Ne nuk pimë duhan, apo jo?
Er … No. Em, jo.
We don’t smoke. Ne nuk pimë duhan.
Oh. Oh.
Sorry. Më vjen keq.
This is terrible. Kjo është e tmerrshme.
Who’s next. Kush e ka radhën.
Her name’s Jane. E ka emrin Xhejn
She’s number eight. Është numri tetë
She’s the last. Është e fundit.
So Jane, tell us about yourself. Pra Xhejn, na trego (ndonjë gjë) për ty.
Tell you what? Çfarë t’ju tregoj?
Anything. Çfarëdoqoftë
I’m form Brighton. I’m a drama teacher. Unë jam nga Brajton, jam mësuese dramaturgjie.
I don’t smoke. I like films. Good food. Nuk pi duhan. Më pëlqejnë filmat. Ushqimi i mirë.
Good food? Ushqimi i mirë?
Yeah. Italian, French, Chinese. Po. (Kuzhina) Italiane, franceze, kineze.
Do you cook? A gatuan?
Yes. I’m a very good cook. Po, jam kuzhiniere shumë e mirë.
Do you have a dog? A ke qen?
No. Jo.
A cat? Mace?
No Jo
No aminals? Nuk ke kafshë?
Do you play the drums? A i bie xhezit?
No Jo.
Trombone, violin, saxophone? Trombonës, violinës, saksofonit?
Nothing. Asnjërës.
That’s great, Jane. It’s your room. Pikë fare, Xhejn. Është dhoma jote.
Fantastic! Fantastike!
When can you move in? Kur mund të vish? (të transferohesh)
Next week? Javën tjetër?
This week? Këtë javë?
Tomorrow? Nesër?
Sure. Sigurisht.
Welcome to 53 Backwood Road. Mirëseerdhe në rrugën Bekvud 53.
Thank you. Thanks a lot. Ju faleminderit. Faleminderit shumë.
So now there are four of us. Pra, tani jami katër.


Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary → "Episode 1":
Episode 1 → te wiktionary
Episode 1 → te wikipedia
Episode 1 → te G translate


Cito
Lidhje - URL/LINK: https://anglisht.shqipopedia.org/episode-1
Përkthim anglisht shqip – English Albanian Translation
"Episode 1," in Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary
________________________________
Shqipopedia (c) - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *