Episode 2

 

 

Episode 2

Posted by Fjalor Anglisht Shqip on Sunday, 11 June 2017

 

Home Movie Film shtëpie
There are four people in the house now, Janë katër persona në shtëpi tani,
and I’m very happy. dhe jam shumë e lumtur.
And Jane? Well, we all like her. Dhe Xhejn? Të gjithëve na pëlqen ajo.
Mornig everybody. Mirëmëngjesi të gjithëve.
What’s this? Çfarë është kjo?
Is’s a video film, about my new house Po bëj një video, për shtëpinë time të re
and my new house mates. dhe për shokët e rinj të shtëpisë.
It’s for my sister, Alison. Është për motrën time, Alison.
Oh, right. Oh, mirë.
Is it OK? A është okej?
Yeah sure. Po patjetër.
OK, Ali. This is the kitchen. Okej Ali (Alison) Kjo është kuzhina.
And who is this? Dhe kush është ky?
Say something. Thuaj diçka.
Say what? Çfarë të them?
It’s half past seven in the morning. Është shtatë e gjysmë në mëngjes.
Talk to my sister. Foli motrës sime.
Introduce yourself. Prezantohu.
Go on, David. Jepi, Dejvid.
Hello, I’m Devid. Përshëndetje. Unë jam Dejvid.
I come from Manchester. Vij nga Mançesteri.
I’m a lawyer. Jam avokat.
I work in Oxford. That’s it. Punoj në Oksford. Kaq.
What things do you like? Çfarë gjërash të pëlqejnë?
I like my job. I like football, swimming… Më pëlqen puna ime. Më pëlqen futbolli, noti…
I like a quiet breakfast, and Të ha mëngjez në qetësi, dhe
I don’t like video cameras. nuk më pëlqejnë videokamerat.
And I start work at eight o’clock. So, bye. Dhe filloj punë në orën tetë. Pra mirupafshim.
Bye. Mirupafshim.
David’s nice really. Dejvidi në fakt është i mirë.
Ready? Gati?
Just a minute. Një minutë.
Hello, my name’s Helen. Përshëndetje, më quajnë Helen.
I come from London but I live in Oxford. Vij nga Londra por jetoj në Oksford.
What else? Po tjetër?
What do you do? Çfarë punë bën?
I’m a marketing assistant

for a publishing company.

Jam asistent (ndihmës) marketingu

për një kompani botuese.

I work in Oxford but I sometimes

go to the London office.

Punoj në Oksford por ndonjëherë

shkoj në zyrën e Londrës.

I usually go to work at eight o’clock, Zakonisht shkoj në punë në orën tetë,
and get home at half past six. dhe vij në shtëpi në gjashtë e gjysmë.
Is it a good job? Është punë e mirë?
It’s a very good job.

I really like it.

Është punë shumë e mirë.

Më pëlqen me të vërtetë.

What else do I like? Çfarë më pëlqen tjetër?
I also like good food, films… Më pëlqen gjithashtu ushqimi i mirë, filmat…
I go to the gym at the weekend. Shkoj në palestër në fundjavë.
Oh, and I like travel. Oh, dhe më pëlqen udhëtimi.
I love France and Spain. E dua Francën dhe Spanjën.
I speak a little French and Spanish. Flas pak frëngjisht dhe spanjisht.
What things don’t you like? Çfarë gjërash nuk të pëlqejnë?
Well, I don’t like noise. Nuk më pëqen zhurma.
Oh and don’t like cigarettes. Oh dhe nuk më pëlqejnë cigaret.
Great. Shkëlqyeshëm.
You’re welcome. S’ka gjë.
Where’s Matt? Ku është Mati?
I think Matthew’s still in bed. Më duket se është akoma në krevat.
Matt? Matt? Mat? Mat?
Mm? Mm
It’s Jane. Can I come in? Jam Xhejn. A mund të hyj?
Mm Mm
Matt? Do you want to be in a film Mat? A do të jesh në një film
for my sister? për motrën time?
Just say something. Thjesht thuaj ndonjë gjë.
Where are you from? Nga je?
Matt? Where are you from? Mat? Nga je?
Birmingham. Birmingam.
He’s from Birmingham. Është nga Birmingami.
What about your job? Po ndonjë gjë për punën tënde?
Shop manager. Manaxher dyqani.
He’s a shop manager. Është manaxher dyqani.
He works in a computer games store. Ai punon në një dyqan me lojra komputerike.
He likes computer games. Matt? Hm. I pëlqejnë lojrat në kompjuter. Mat? Hm.
Do you like computer games? A të pëlqejnë lojrat në kopjuter?
Hm. Hm
And he likes rock music. Dhe i pëlqen muzika rrok.
and he loves he’s bed. dhe e do shumë krevatin e tij.
Matt? What time do you usually get up? Mat? Në cilën orë çohesh zakonisht?
Half past seven. Në shtatë e gjysmë.
It’s eight o’clock. Ora është tetë.
It’s Wednesday. Është e mërkurë.
I start work at one o’clock on Wednesdays. Të mërkurave filloj punë në  orën një.
Matt? Mat?
Hm mm? Hm mm.
It’s Tuesday. Është e martë.
A perfect start to

a perfect day for Matthew.

Një fillim perfekt për

një ditë perfekte për Methjunë

 


Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary → "Episode 2":
Episode 2 → te wiktionary
Episode 2 → te wikipedia
Episode 2 → te G translate


Cito
Lidhje - URL/LINK: https://anglisht.shqipopedia.org/episode-2
Përkthim anglisht shqip – English Albanian Translation
"Episode 2," in Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary
________________________________
Shqipopedia (c) - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *