Episode 3

Episode 3 – Episodi tre

Episode 3 Episodi 3
Do it yourself Bëje vetë
My room. It’s big. It’s comfortable. But… Dhoma ime. Është e madhe. Është e rehatshme. Por…
I don’t know. The walls, this chair… Nuk e di. Muret, kjo karrige…
Everything Çdo gjë
Move the bed. Zhvendos krevatin.
Where? Ku?
How about under the window? Si sikur ta çosh poshtë dritares?
Put the hi-fi on the chest of drawers. Vendosi bokset në sundukun e sirtarëve.
Put the chair in the corner. Vendos karrigen në qoshe.
I don’t know. Nuk e di.
Why don’t you paint it? Pse nuk e lyen?
Paint what? Çfarë të lyej?
Paint the room. Lyej dhomën.
I don’t know. I’m not very practical. Nuk e di. Unë nuk jam shumë praktike.
I don’t like painting. Nuk më pëlqen lyerja.
I’m always too busy. Jam vazhdimisht e zënë.
I don’t really have time today. Me të vërtetë nuk kam kohë sot.
I have a lunch appointment at one o’clock. Kam një takim për drekë në orën një.
It’s impossible! Është e pamundur!
Can we do it for you? A mund ta bëjmë ne për ty?
Really? Me të vërtetë?
Yes. Po.
Yeah. Po.
Are you sure? A jeni të sigurtë?
Of course we’re sure. Sigurisht që jemi të sigurtë.
What about the colour? Po ngjyra?
Oh, I don’t know. Oh, nuk e di.
Something nice. Diçka të bukur.
Now don’t worry. You go out. Tani mos u merakos. Dil jashtë.
Enjoy your lunch. Shijoje drekën.
and leave it with us. dhe na e lër neve.
OK. Let’s go and buy some paint. Okej, Le të shkojmë të blejmë bojën.
Matt, do you want to come? Mat, a do të vish?
Yeah. Po.
Do you want to get dressed? A do të vishesh?
Oh right. Ah, po.
There is a DIY* store here. Është një dyqan për materjale ndërtimi?
Where? Ku?
Not on this road. Jo në këtë rrugë.
Ask someone. Pyet ndonjë?
Hang on. Excurse me. Mbajuni. Më falni?
Is there a DIY store near here? A ka ndonjë dyqan me materjale ndërtimi këtu?
Yes. Go straight on. Po shko drejt!
Turn left at the roundabout. Kthehu majtas te rrethrretullimi,
Go down the road, and it’s on the right, Shko në fund të rrugës, dhe është në të djathtë,
next to the supermarket. ngjitur me supermarketin.
Thank you. Faleminderit.
How about this? Ç’thoni për këtë?
Black? E zëzë?
There are some really nice colors here. Ka ca ngjyra vërtet të bukura këtu.
Oh look, this is lovely. Oh shiko, kjo është e këndshme.
How much is it? Sa bën?
Sixteen pounds forty-nine. 60,49 pound.
Gosh! That’s expensive. O zot! Qënka e shtrenjtë.
Hey Matt! This is the same

colour as your T-shirt.

Hej Mat! Kjo paska të njëjtën

ngjyrë me bluzën tënde.

It’s gorgeous. Qënka e mrekullueshme.
What do you think? Ç’mendim ke?
Yeah, I like it. Po, më pëlqen.
How much is it? Sa bën?
Eleven pounds ninety-nine. 11,99 pound.
How many do we want? Sa duam?
Two. That’s … twenty-three ninety-eight Dy. Bëjnë … 23,98
Twenty-four pounds. 24 paund.
That’s OK. Është okej.
Now, are there any rollers? Tani, a ka rolo? (furçë)
There are some over there. Ka ca atje tutje.
What do you think? Ç’mendim ke?
It looks great. Duket shumë mirë.
It looks … interesting … but good. Duket … interesante … por mirë.
I like it. Më pëlqen.
Finished? Mbarove?
Yes. Thanks. I really like this colour. Po. Faleminderit. Me të vërtetë më pëlqen kjo ngjyrë.
Me too. The room looks great. Here she is. Edhe mua, Kjo dhomë duket fantastike. Ja po vjen.
Hello. Përshëndetje.
Hi Helen. We’re up here. Përshëndetje Helenë. Jemi këtu lart.
Can I go in? A mund të futem?
Yep. Po. Faleminderit. Me të vërtetë më pëlqen kjo ngjyrë.
Welcome to your new bedroom. Mirëseerdhe në dhomën tënde të re.
Ugh, Matt. Your T-shirt*! Uh Mat. Bluza jote
What? Çfarë?
The colour. It’s horrible. Ngjyra. Është e tmerrshme.
Ooh! Ooh!
Next time Helen, don’t ask for help. Herës tjetër Helenë, mos kërko ndihmë.
Do it yourself. Bëje vetë.

*DIY (Do it yourself = bëje vetë) Këto janë markete me pajisje dhe funizime ndërtimi.

*T-shirt (bluzë me mëngë të shkurta)
Bluzat me mëngë të shkurta quhen T sepse ngjajnë me shkronjë T


ANGLISHTJA PA MESUES


Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary → "Episode 3":
Episode 3 → te wiktionary
Episode 3 → te wikipedia
Episode 3 → te G translate


Cito
Lidhje - URL/LINK: https://anglisht.shqipopedia.org/episode-3
Përkthim anglisht shqip – English Albanian Translation
"Episode 3," in Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary
________________________________
Shqipopedia (c) - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *