Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht

Riddles in English – Gjegjeza ne anglisht1: What has a foot but no legs?
Cfare ka nje kembe por asnje shpute?

2: Poor people have it. Rich people need it. If you eat it you die. What is it?
Te varferit e kane, te pasurve iu nevojitet, po e hengre vdes. Cfare eshte?

3: What comes down but never goes up?
Çfarë bie poshtë dhe asnjëherë nuk ngjitet lart?

4: I’m tall when I’m young and I’m short when I’m old. What am I?
Jam i gjatë kur jam i gjatë dhe i shkurtër kur jam plak. Çfarë jam?

5: Mary’s father has 5 daughters – Nana, Nene, Nini, Nono. What is the fifth daughters name?
Babai i Merit ka 5 vajza – Nana, Nene, Nini, Nono. Cila është vajza e pestë?

6: How can a pants pocket be empty and still have something in it?
Si mund të jenë xhepat e pantallonava bosh por ama të kenë diçka në to?

7: What goes up when rain comes down?
Çfarë shkon lartë kur shiu bie poshtë?

8: What is the longest word in the dictionary?
Cila është fjala më e gjatë në fjalor?

9: If I drink, I die. If i eat, I am fine. What am I?
Po piva, vdes, Po hëngra jam mirë. Çfarë jam?

10: What word becomes shorter when you add two letters to it?
Cila fjalë bëhet më e shkurtër kur i shton dy gërma?

11: What travels around the world but stays in one spot?
Çfarë udhëton gjithë botë por qëndron në një vend?

12: If I have it, I don’t share it. If I share it, I don’t have it. What is it?
Nëse e kam nuk e ndaj. Nëse e ndaj nuk e kam. Çfarë është?

13: What has hands but can not clap?
Çfarë ka duar por nuk duartroket?

14: What can you catch but not throw?
Çfarë mund të zësh por nuk mund të hedhësh?

15: What is at the end of a rainbow?
Çfarë ka në fund të ylberit?

16: What is as light as a feather, but even the world’s strongest man
couldn’t hold it for more than a minute?
Çfarë është e lehtë si pupël, por ama as burri më i fortë në botë
nuk mund ta mbajë më shumë se një minutë?

17: What starts with the letter “t”, is filled with “t” and ends in “t”?
Çfarë fillon me gërmën T, është mbushur me T (ti: -tea çaj) dhe mbaron me T?

18: What is so delicate that saying its name breaks it?
Çfarë është aq delikate që po të thuash emrin e tij e thyen?

19: What kind of tree can you carry in your hand?
Çfarë lloj peme mund të mbash në dorën tende?

20: If an electric train is travelling south, which way is the smoke going?
Nëse një tren elektrik udhëton drejt jugut, në cilën anë shkon tymi?

21: Which weighs more, a pound of feathers or a pound of bricks?
Çfarë peshon më shumë, një paund pupla apo një paund tulla?

22: How many months have 28 days?
Sa muaj kanë 28 ditë?

23: Mr. Blue lives in the blue house, Mr. Pink lives in the pink house, and
Mr. Brown lives in the brown house. Who lives in the white house?
Z. Blu jeton në shtëpinë blu, Z. Rozë jeton në shtëpinë rozë, dhe Z.Kafe
jeton në shtëpinë kafe. Kush jeton në shtëpinë e bardhë?

24: How do you make the number one disappear?
Si të zhdukim numrin një?

25: What goes up but never comes down?
Çfarë ngjitet dhe asnjëherë nuk zbret?

Riddles in English – Gjegjeza ne anglisht


Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary → "Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht":
Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht → te wiktionary
Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht → te wikipedia
Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht → te G translate


Cito
Lidhje - URL/LINK: https://anglisht.shqipopedia.org/riddles-in-english-gjeegjeza-ne-anglisht
Përkthim anglisht shqip – English Albanian Translation
"Riddles in English – Gjeegjeza ne anglisht," in Fjalor Anglisht Shqip | English Albanian Dictionary
________________________________
Shqipopedia (c) - Enciklopedia shqiptare
2013 - 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *